Babiš napadl rodinu novinářky! Pak se nečekaně omluvil

Andrej Babiš

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

29. ledna 2018 19:11

Premiér v demisi Andrej Babiš (ANO) se dnes na twitteru omluvil redaktorce Emmě Smetana za slovní útok na její rodinu. V sobotu ho dopálil dotaz na jeho podporu prezidentovi Miloši Zemanovi.

Matka novinářky spolupracovala v listopadu 1989 jako reprezentantka organizace Studentského tiskového a informačního střediska na FF UK s městským výborem Socialistického svazu mládeže (SSM) v Praze na přípravě demonstrace na Albertově.

21. listopadu byla jmenována do Koordinačního stávkového výboru studentů vysokých škol a vystupovala jako jeho mluvčí. Od roku 1990 pracovala na ministerstvu zahraničí a působila jako kulturní atašé na českém velvyslanectví v Paříži.

V sobotu jsem během odpovídání na otázky redaktorky Emmy Smetany z @DVTVcz ujel. Omluvil jsem se jí za to hned v sms a dělám to teď veřejně. Do rodiny se v žádné situaci nekope. Sám to nemám rád. Bylo to zbytečné.

— Andrej Babiš (@AndrejBabis) 29. ledna 2018

Babiš, který v letošních prezidentských volbách podpořil Zemana, se v sobotu odmítl vyjádřit k dotazu novinářky ohledně jeho kritiky Miloše Zemana v roce 2013.

"Ale já se můžu vyjádřit paní redaktorko k tomu, jak vy přistupujete k mojí osobě. I vaše rodina. Paní Pajerová (matka Emmy Smetana Monika MacDonagh Pajerová), která se stala ze svazačky cestou na Albertov revolucionářkou," odvětil Babiš redaktorce.

Dnes na twitteru napsal, že "ujel". "Do rodiny se v žádné situaci nekope. Sám to nemám rád," dodal.

Témata: Andrej Babiš Emma Smetana