Zemanova arogance nezmizela. Takhle brutálně setřel novináře!

Miloš Zeman ve volebním štábu

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

27. ledna 2018 17:59

Během tiskové konference Miloše Zemana k příležitosti vyjádření se k volebnímu úspěchu si hlava státu neodpustila vtipnou poznámku na adresu novináře České televize. Během odpovídání na otázky také vtipkoval o tom, že si na Hrad vezme Zdeňka Bakalu.

Neuběhlo ani pár minut po vítězství ve druhém kole prezidentských voleb a Miloš Zeman na tiskové konferenci opět zavtipkoval na adresu novinářů. Když se totiž redaktor České televize Vladimír Keblúšek prezidenta Zemana ptal na otázku, v sále byla velmi bouřlivá atmosféra. Novinář se pokoušel dav mluvících lidí překřičet. Tím ale nahrál Miloši Zemanovi.

"Pane Keblúšku, vy sice máte hlas, který trošku připomíná mutanta. Já bych poprosil, aby ten váš hlas byl poněkud hlubší," uvedl Zeman, který na otázky novinářů seděl v křesle vedle své manželky Ivany Zemanové a dcery Kateřiny. "Zejména bych ale poprosil, aby byl hlasitější. Ostatní prosím, aby byli zticha, jinak panu Keblúškovi není rozumět," pokračoval prezident.

Zeman uvedl, že když byl znovuzvolen, tak nevidí důvod, proč by měl "vydírat" Andreje Babiše. Odpověděl tak na otázku, jestli hlava státu poskytne Andreji Babišovi více času na sestavení vlády. Ve svém dalším funkčním období chce podporovat aktivní občanství.

"Přesvědčil jsem se, že nejen novináři, ale i někteří politici mají výrazně nižší inteligenci, než je inteligence normálních občanů. Právě proto bych si přál, aby se tito normální občané mohli rozhodovat například v přímé volbě starostů nebo hejtmanů," sdělil prezident Zeman svou vizi.

Hlava státu také v nadsázce prozradila, že svůj tým spolupracovníků na Hradě doplní o Zdeňka Bakalu, kterého chce mít jako hlavního ekonomického poradce na téma jak úspěšně tunelovat českou ekonomiku. Reagoval tak na dotaz, zda se obmění prezidentovi spolupracovníci na Pražském hradě.   

Témata: Miloš Zeman prezidentské volby 2018 novináři