Ivan Trojan takhle podpořil Drahoše

Ivan Trojan

Autor: stars24.cz

26. ledna 2018 15:15

Sociální sítě hrají při letošní prezidentské volbě velkou roli. Uchazeči o Hrad na nich přispívají nejen svými komentáři, ale také videi, ve kterých vystupují známé osobnosti z české kultury, politiky a podobně. I to je totiž nástroj, který může voliče na poslední chvíli přimět změnit názor.

Pro Jiřího Drahoše natočil klip mimo jiné i jeden z nejznámějších a nejoblíbenějších český herců Ivan Trojan, jehož si diváci můžou vybavit v souvislosti se seriálem Čtvrtá hvězda nebo filmy Václav nebo Anděl Páně. "Přijde mi symbolické, že po sto letech by mohl být prezidentem profesor, který navíc vyznává hodnoty Tomáše Garrigua Masaryka," řekl Trojan ve dvouminutovém klipu.

Připomíná, že Česká republika je už záměrně rozdělena pět let a z logiky věci vyplývá, že to není vina Jiřího Drahoše. Zároveň dodává, že profesor Drahoš by byl vzorem nejen pro něj samotného, ale také pro jeho děti. "A na naše děti myslím především," řekl Trojan.

Herec poukazuje na skutečnost, že Jiří Drahoš nebyl členem žádné politické strany, natož komunistické. Proto si myslí, že bude opravdu nadstranickým prezidentem. "Řídil Akademii věd, velkou instituci, která byla a je vystavena nejtvrdší mezinárodní konkurenci. 

Trojan si přeje, aby se prezidentem stal právě Drahoš i proto, že cítí velký respekt k jeho ženě Evě. "Je to dáma, která má šarm a byla by skvělou a opravdovou první dámou," uvedl divadelní a filmový herec. Rovněž také vyzval všechny občany, aby se dostavili k volbách. Zejména se obrací i na voliče Marka Hilšera, Michala Horáčka, Pavla Fischera, Mirka Topolánka a Vratislava Kulhánka, aby následovali své kandidáty z prvního kola a Jiřího Drahoše ve volbách podpořili.

Témata: prezidentské volby 2018 Jiří Drahoš Ivan Trojan