Zeman perfektně setřel Drahoše? Takhle hodnotí svět jeho vystoupení!

Miloš Zeman

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

24. ledna 2018 9:47

Druhé kolo přímé volby prezidenta České republiky se již kvapem blíží. Před ním však probíhají ještě debaty na čtyřech televizních stanicích. Tu včerejší, na TV Prima, si nenechala ujít ani ruská média. Podle agentury TASS se obhajující kandidát Miloš Zeman vysmál Jiřímu Drahošovi kvůli jeho myšlence, že ruské tajné služby ovlivňují volby.

Pán Pražského hradu Miloš Zeman, píše agentura, a bývalý šéf Akademie věd České republiky Jiří Drahoš, kteří postoupili do druhého kola prezidentské volby, se při televizní debatě na TV Prima rozcházeli v názoru na možné ruské ovlivnění českých voleb.

"Na volby v řadě zemí měly vliv ruské tajné služby," řekl Jiří Drahoš. Podle jeho slov se angažovaly v českých volbách do Poslanecké sněmovny minulý rok v říjnu a ovlivňují i volby prezidentské. Agentura však píše, že pro toto tvrzení nemá Drahoš žádné důkazy.

"Urazil jste voliče, protože jste z nich svým tvrzením udělal dav, který je manipulovaný zahraničními zpravodajskými službami," odpověděl Miloš Zeman. Ten se svému soupeři vysmál a dodal, že svými poznámkami "mate veřejnost".

"Bezpečnostní informační služba vystoupila s prohlášením, že vaše vyjádření je nepravdivé. Myslíte si o nás, voličích, kteří jsme přišli k volbám, že jsme pitomci, kterým někdo řekl: 'Hlasuj takhle.'? Pokud by v tom měly prsty ruské tajné služby, tak by, s největší pravděpodobností doporučily hlasovat pro komunisty v parlamentních volbách. Ale, pokud je mi známo, tak komunisté propadli," cituje ruská agentura Zemana.

Zpravodajská agentura TASS rovněž připomněla, že oba kandidáti odsoudili migrační kvóty Evropské unie a rovněž probrali "vnitřní a sociální témata, která trápí české voliče".

Témata: Miloš Zeman Jiří Drahoš prezidentské volby 2018