VŠECHNO ZAVŘÍT! Vláda vyhlásila NOUZOVÝ STAV! Platí v celém Česku!

Ilustrační foto

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz, ČTK

12. března 2020 14:12 | Aktualizováno: 12. března 2020 14:39

Vláda dnes kvůli šíření koronaviru vyhlásila v celém Česku nouzový stav. Platí od dnešních 14:00 po dobu 30 dní. Na tiskové konferenci to oznámil premiér Andrej Babiš. Dodal, že nakažených nemocí Covid-19 je už 96.

Vláda počínaje dneškem zakazuje divadelní, hudební, filmová a další umělecká představení, sportovní, kulturní, náboženské, spolkové, taneční, tradiční a jim podobné akce a jiná shromáždění, výstavy, slavnosti, poutě, přehlídky, ochutnávky, trhy a veletrhy, vzdělávací akce, a to jak veřejné, tak soukromé s účastí přesahující ve stejný čas 30 osob, a to do odvolání.

Vláda rovněž zakázala vstup do restaurací od 20 hodin večer do 6 hodin ráno. Omezila také vstup do České republiky pro cizince a zakázala českým občanům vstupovat do 13 rizikových zemí.

Zakazuje také přítomnost veřejnosti v provozovnách poskytovatelů některých služeb, jako jsou sportoviště, posilovny, přírodní a umělá koupaliště, solária, sauny, wellness služby, hudební a společenské kluby, zábavní zařízení, veřejné knihovny a galerie. Opatření mají platit po dobu 30 dnů.

Česko nyní čelí nárůstu počtu pacientů nakažených novým typem koronaviru, podle Babiše jich je v současnosti 96. Onemocnění se už objevilo ve všech 14 krajích, nejvíc je jich v Praze.

Témata: Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2) Česká republika Vláda ČR