Dcery Jiřího Drahoše? Vše, co jste o nich nevěděli

Radka (vlevo) už má dvě děti, Lenka (úplně vpravo) dělá kariéru.

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

20. ledna 2018 16:12

Když se bývalý předseda Akademie věd ČR Jiří Drahoš rozhodl vstoupit do politiky, zaměřila se pozornost i na jeho soukromí a rodinu. Jeho manželka Eva, která pracuje jako knihovnice, se na veřejnosti po boku svého manžela objevuje. Jejich dcery ale zůstávají v pozadí.

Drahošová už dříve prozradila, že se s manželem seznámili na školním plese. „Na první pohled jsem si říkala, že tedy nic moc. Rozhodně jsem z něj nebyla paf," řekla Drahošová v nedávném rozhovoru pro Lidové noviny. Svého muže v kampani často doprovázela a účastnila se předvolebních akcí, i když zpočátku prý jeho kandidaturou nebyla nadšena.

Drahošovi také mají dvě dcery - Radku (1979) a Lenku (1981), a dva malé vnuky, které potenciální první dáma ráda hlídá. To by se ale kvůli novým povinnostem mohlo brzy poněkud zkomplikovat.

Eva Drahošová už teď říká, že by v budoucnu o kontakt s vnuky nechtěla přijít. Staršímu je sedm let. „Je to pohodář. Jeho čtyřletý bráška chodí do školky. Jsou to děti starší dcery Radky,“ popsala pro server idnes.cz. „Babičkovství je něco jiného než rodičovství, víc si to užijete. Jedna známá trefně vyjádřila, že u vnuků je výhoda, že jsou vratní,“ svěřila se Drahošová.

Obě dcery prezidentského kandidáta mají ekonomické vzdělání. Starší Radka je ještě doma s dětmi a teď si bude hledat zaměstnání. Mladší Lenka zatím děti nemá a naplno se věnuje své kariéře - pracuje v jedné nadnárodní společnosti. Obě však chtějí však zůstat mimo objektivy a ochránit si své soukromí - a rodiče jejich přání respektují a mluví o nich co nejméně. Také Eva Drahošová přiznává, že v případě manželova zvolení se bude těžko smiřovat se ztrátou soukromí.

Témata: Jiří Drahoš prezidentské volby 2018