Ovčáčkovi vyhrožují fyzickým násilím!

Jiří Ovčáček

Autor: stars24.cz

20. ledna 2018 8:27

Prezidentův mluvčí Jiří Ovčáček uveřejnil na svém twitterovém účtu mail, ve kterém je mu vyhrožováno fyzickým násilím. Pro náš sesterský server EuroZprávy.cz však uvedl, že se nenechá podobnými vzkazy zastrašit.

Kampaň před druhým kolem prezidentských voleb dále přitvrzuje. Mluvčí prezidenta Jiří Ovčáček dnes na svém twitteru ukázal, co mu přišlo za zprávu. A radost z ní zřejmě moc nemá. Autor, jež se podepsal jako ZO, mu píše: „myslím, že bys měl přibrzdit nebo ti brzy někdo upraví fasádu“. I přes to, že Ovčáčka oslovuje jako „Jirku“, velcí přátelé zřejmě nebudou.

Noblesní a spojovací kampaň pokračuje. pic.twitter.com/G1ZVCzeXSv

— Jiří Ovčáček (@PREZIDENTmluvci) 19. ledna 2018

Prezidentský mluvčí na dotaz serveru EuroZprávy.cz nicméně sdělil, že zastrašit se nenechá. „Připomíná mi to atmosféru druhé republiky“ řekl nám Ovčáček. Naráží tím na období mezi říjnem 1938 a březnem 1939. Tehdy byla v okleštěné Česko-slovenské republice zavedena tvrdá cenzura, vláda vládla bez parlamentu a byly vydávány antisemitské dekrety.

Ovčáček fotografii e-mailové korespondence dále doprovodil komentářem, ve kterém píše, že „noblesní a spojovací kampaň pokračuje“.

Není ale jediný, komu chodí výhružné maily a vzkazy. Prezidentský kandidát Jiří Drahoš si kvůli výhrůžkám dokonce musel najmout soukromou ochranku. Jemu i jeho manželce bylo vyhrožováno fyzickou likvidací. Zdá se, že s blížícím se termínem voleb se tedy kampaň dál vyostřuje. 

Témata: Jiří Ovčáček Miloš Zeman