Hamáček oznámil rozvod: Prokletí vládních politiků z ČSSD?

Jan Hamáček /ČSSD/ 5

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz, ČTK

24. ledna 2020 11:11

Politika má další oběť. Předseda ČSSD Jan Hamáček oznámil, že se po 13 letech manželství rozvádí. Zdaleka ovšem není prvním politikem z této strany, kterého něco podobného potkalo. Vzpomínáte na předchozí případy?

Vláda se otřásá nejen kvůli výměně ministra dopravy. Jak vás stars24.cz včera informoval, ministr vnitra a místopředseda vlády Jan Hamáček (ČSSD) oznámil rozvod s chotí Kamilou, s níž má syny Lukáše a Matyáše. Manželství se rozpadlo po 13 letech. Předseda sociální demokracie není prvním členem své strany, který se rozvádí během vládního angažmá. Skoro to vypadá na prokletí…

Stejná nepříjemnost potkala už dva jeho předchůdce, kteří vládě dokonce předsedali. Když byl Jiří Paroubek premiérem, oficiálně byla jeho ženou stále ještě Zuzana Paroubková. Rozvedli se v září 2007, přesně rok poté, co sociálnědemokratický politik Strakovu akademii opustil.

Šťastně ovšem neskončilo ani jeho druhé manželství. Paroubek si v listopadu téhož roku vzal tlumočnici Petru Kováčovou, o dva roky později se jim narodila dcera Margarita. V únoru 2017 ho ovšem manželka opustila a začalo ostře sledované rozvodové řízení.

Politika ovlivnila i rodinný život posledního předsedy vlády za ČSSD Bohuslava Sobotky. V posledním roce jeho vlády vydali s manželkou Olgou prohlášení o odluce. Rozvedli se v září 2018. Sobotkovi spolu mají syny Davida a Martina.

Manželství se ovšem rozpadlo i předsedům vlády z řad ODS. S těmi samými peripetiemi se museli vypořádat také Mirek Topolánek a Petr Nečas.

Témata: Jan Hamáček Jiří Paroubek Bohuslav Sobotka ČSSD