Daniela Seifertová (†60) zemřela: Politička ANO podlehla těžké nemoci!

Daniela Seifertová

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz, ČTK

5. listopadu 2019 9:37 | Aktualizováno: 5. listopadu 2019 22:01

Českou politiku včera zasáhla velice smutná zpráva. Politička vládního hnutí ANO, náměstkyně karlovarské hejtmanky Daniela Seifertová podlehla ve věku 60 let těžké nemoci.

Náměstkyně hejtmanky Karlovarského kraje Daniela Seifertová (ANO) včera po těžké nemoci zemřela. Na starosti měla kulturu a památkovou péči. ČTK O tom informovala mluvčí krajského úřadu Jana Pavlíková. Seifertová před příchodem na kraj působila i na radnici v Chebu jako místostarostka.

"Do poslední chvíle, pokud jí to zdravotní stav umožnil, vykonávala svou funkci, ve spolupráci s příspěvkovými organizacemi v oblasti kultury i se všemi aktéry společenské a kulturní sféry pomáhala rozvíjet kulturní dění a zlepšovat situaci v oblasti správy památek v regionu," uvedla mluvčí krajského úřadu. V poslední době se například věnovala přípravám na programech připomínajících 30. výročí takzvané sametové revoluce.

Na Facebooku vyjádřila soustrast její nadřízená, hejtmanka Jana Mračková Vildumetzová (ANO). "Jen těžko se dá vyjádřit slovy, jak moc nás zasáhla zpráva o tom, že nás dnes opustila naše Daniela Seifertová, náměstkyně pro oblast kultury a památkové péče. S obrovskou statečností se prala o život, snažila se do poslední chvíle pracovat naplno a překonat zákeřnou nemoc," uvedla na sociální síti.

"Ve vedení města Chebu, i ve vedení kraje se stala významnou osobností, která pomáhala zlepšovat život chebských občanů, na krajské úrovni pak společně s řediteli muzeí a galerií, s organizátory kulturních akcí i s vlastníky památek rozvíjela kulturní dění i oblast památkové péče. V paměti nám zůstane jako silná a krásná žena, spolehlivá kolegyně a vzácný člověk. Přeji jejím nejbližším hodně síly v těchto těžkých chvílích," dodala Vildumetzová.

Témata: Daniela Seifertová politika úmrtí