Bohuslav Sobotka se přestěhoval do Vyškova. Koupil si starší byt!

Bohuslav Sobotka (ČSSD) 3

Autor: Jan Novák, stars24.cz

5. ledna 2018 4:12

Bývalý premiér Bohuslav Sobotka se stahuje zpátky na Moravu. Přestěhoval se do Vyškova, kde si za 2 miliony korun koupil starší byt. Spekuluje se o tom, že by mohl být ředitelem nemocnice.

Sobotka předal Strakovu akademii Babišovi v polovině prosince bezprostředně poté, co prezident Miloš Zeman jmenoval jednobarevný kabinet ANO. Bývalý premiér a šéf sociální demokracie obhájil ve volbách poslanecký mandát, server iDNES.cz uvedl, že si koupil byt ve Vyškově a chce se věnovat především tamní okresní organizaci ČSSD. V komunálních volbách však kandidovat nechce.

Nové trvalé bydliště Bohuslava Sobotky rozhodně nevypadá jako luxusní adresa pro politickou celebritu. Expremiér opustil Prahu a přestěhoval se do Vyškova. Učaroval mu bytový dům, který pamatuje éru socialistické výstavby.

Kvůli bydlení ve starší bytovce se bývalý premiér neváhal zadlužit. Byt ho přišel na dva a půl milionu. Polovinu hradil z hypotéky. Obyvatelé Vyškova ale působí dojmem, že ho tam ani nechtějí: "Proč jde sem, tady máme lidí dost. Slyšela jsem, že bude dělat ředitele vyškovské nemocnice," řekli obyvatelé Vyškova. Do Vyškova jezdil zpravidla na prvního máje. Tady ho vidíte jak řeční na náměstí v roce 2016 a jeho hlas burácel z tlampačů i o rok později.

Témata: Bohuslav Sobotka