Trapas v Japonsku: Babišová porušila protokol!

Trapas Moniky Babišové

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

26. října 2019 22:07

Český premiér Andrej Babiš se v Tokiu sešel se svým japonským protějškem Šinzóem Abem a pozval ho do Prahy. Jeho žena Monika se při této příležitosti dopustila pořádného trapasu.

Babiš uvedl, že by Česká republika chtěla během návštěvy japonského premiéra dokončit a podepsat dohodu o strategické spolupráci s Japonskem. V japonské metropoli se prý také snažil přesvědčit japonskou stranu o zavedení přímého leteckého spojení Prahy a Tokia.

"Považujeme Japonsko za velice důležitého ekonomického partnera a investora... V Česku máme 266 japonských firem, které zaměstnávají asi 51.000 našich lidí, takže je tady obrovský potenciál spolupráce," podotkl český premiér.

"Příští rok oslavíme společně 100 let navázání diplomatických vztahů a já jsem pozval premiéra Abeho na návštěvu. Chtěli bychom během této návštěvy specifikovat a podepsat dohodu o strategické spolupráci," uvedl Babiš.

Spolupráce by se měla podle Babiše zaměřit na to, co ČR nejvíc trápí, a to je podle něj nedostatek pracovní síly. Českou ekonomiku je třeba podle mínění premiéra transformovat s využitím robotizace, umělé inteligence a dalších vyspělých technologií.

Premiéra na cestě doprovázela jeho žena Monika, která se ale dopustila trapasu. Dotkla se totiž britského prince Charlese, což se nesmí. Se členem královské rodiny je zakázaný přímý kontakt, pouze je tolerováno opětované podání ruky. 

Témata: Monika Babišová Král Charles III. (Karel III.)