Zemana volí tupé stádo? Je to nemocný sprosťák a alkoholik, říká John Bok

Ilustrační fotografie

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

5. ledna 2018 0:43

Řada lidí už teď propadá pesimismu a domnívá se, že stávající prezident Miloš Zeman svůj post v lednové volbě obhájí, tvrdí politický aktivista John Bok. Vyhraje, pokud my budeme malověrní a pokud připustíme, aby tupé stádo odevzdalo více hlasů než my, kteří víme, že ten nemocný člověk nepatří na Hrad ani do funkce prezidenta, tvrdí.

Boka překvapuje, jaké nálady kvůli volbě prezidenta mezi Čechy panují. „Jen mi řekněte, proč tolik inteligentní a soudných lidí propadá pesimismu a pochybnostem, tedy de facto přesvědčení, že Zeman opět vyhraje. Vyhraje, pokud my budeme malověrní a pokud připustíme, aby tupé stádo odevzdalo více hlasů než my, kteří víme, že ten nemocný člověk nejenže nepatří na Hrad ale ani do funkce, kterou si nechutným způsobem užívá a zneužívá ji," myslí si. 

Poukazuje na čísla z volby minulé. „Při první přímé volbě vyhrál díky tomu, že 42 % voličů z 8,5 milionů jedinců nešlo volit, tedy skoro o o 15 % víc, než těch, kteří volili Zemana. O jaké nadpoloviční většině všichni ti novináři, politici či zemanovi agitátoři vlastně hovoří. Jedná se o víc jak 3 miliony hlasů, které z různých důvodů nešli k volbám, neboť jím nevyhovoval v druhém kole ani jeden,“ zdůrazňuje politický aktivista.

I lidé, kteří pro Zemana dříve hlasovali, ale podle něj museli změnit časem názor. „Po té dlouholeté a urážlivé frašce sprosťáka a alkoholika Zemana na prezidenta, muselo mnohým z nich dojít, že si to museli začít díky svému postoji, ne li lhostejnosti, když nešli volit a že tuto skutečnost už zažít nechtějí a nemusí, když půjdou odevzdat svůj hlas zdravému rozumu. Obzvláště v situaci,když proti uzurpaci moci ANO bude na hradě nutné mít silného, inteligentního, sebevědomého, nepartajního a odpovědného prezidenta, jimž Zeman nikdy nebyl a být ani kvůli svému charakteru nemůže.

K urnám tak podle něj letos určitě půjdou ti, co už před lety odevzdali své hlasy - ať už Zemanovi, nebo Karlu Schwarzenbergovi. „Takže + -, to bude zase něco přes 50 % voličů. Z těch zbývajících necelých 50 % půjde tentokrát po tom masakru Zemanova 'vládnutí' určitě nemálo těch, kteří si mysleli, že se jich to netýká a ti v závěru rozhodnou, kdo bude prezidentem a já věřím, že tentokrát to Zeman nebude,“ vypočítává Bok na sociálních sítích.

„Pokud by s přeci jen stalo a lidé by se opět zachovali ignorantský, budu jen rád, že mi je kolik mi je a budu jen věřit, že moje děti, ale hlavně vnoučata to jednou změní. Opatrujte se a nebuďte malomyslní, neboť malomyslnost je tím, co vede k naší porážce,“ dodal aktivista.

Bok listopadu a prosinci 1989 vedl ochranku Václava Havla. Po Sametové revoluci tři roky pracoval v Úřadu pro ochranu ústavy a demokracie a FBIS. Je předsedou a zakladatelem Spolku Šalamoun, který založil roku 1994 se spisovatelkou Lenkou Procházkovou a který se angažuje v případech, kdy je podezření na chybné vyšetřování nebo rozhodování soudní moci. Byl též neplaceným členem Výboru proti mučení a jinému nelidskému zacházení při Radě vlády pro lidská práva a neplaceným členem poradního sboru generálního ředitele Vězeňské služby ČR.

Témata: Miloš Zeman prezidentské volby 2018 prezident čr prezidentská kampaň John Bok