Pohřeb Markéty Výborné: Šéf KDU-ČSL v slzách, TĚŽKÉ CHVÍLE S DĚTMI!

Marek Výborný s manželkou

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

6. října 2019 13:32 | Aktualizováno: 6. října 2019 23:24

Předseda KDU-ČSL Marek Výborný (43) prožívá nejtěžší období ve svém životě. Přišel o svou manželku Markétu Výbornou (†45), která nečekaně zemřela na srdeční vadu. V sobotu proběhlo poslední rozloučení. Pohřeb se uskutečnil v kostele sv. Bartoloměje v Heřmanově Městci.

S manželkou šéfa lidovců se přišla rozloučit řada lidí. Smuteční hosté přinesli mnoho květin a věnců. Pohřeb proběhl podle tradičních křesťanských zvyklostí. Po veřejném obřadu se vydalo pohřební procesí na spouštění rakve do hrobu jen v užším kruhu rodiny a přátel. Po paní Výborné zůstal manžel a tři děti: Amálka, Míša a Vendelín.

Výborný předem napsal na svůj Facebook informace, které se týkaly posledního rozloučení. „Kdo byste se chtěl s ní přijít rozloučit a spolu s námi poděkovat za dar jejího života a vše co nejen pro nás udělala, tak můžete v sobotu v 10:00 v kostele sv. Bartoloměje v Heřmanově Městci. S nadějí a vírou ve shledání ji svěříme Pánu,“ napsal.

Vzápětí vysvětlil, proč jeho manželka tak náhle opustila tento svět. „Zemřela na zcela skrytou vrozenou vadu srdce, která se v jejím případě do poslední chvíle nijak předem neprojevovala a je bohužel neléčitelná. Bohužel by ji nepomohl ani okamžitý zásah lékaře (pro znalé ze zprávy Pardubické nemocnice: pravostranné srdeční selhání při arytmogenní kardiomyopatii).“

Zemřela náhle v pondělí, poté, co vypravila děti do školy a šla si ještě lehnout. Objevila ji nejstarší dcera a neměla šanci ji zachránit. Nepomohl by ani okamžitý zásah záchranky.

„Děkujeme Vám za stovky slov podpory a vyjádření soucitu. Ač nás to moc bolí, tak si toho moc vážíme. Milovanou Marky a mamku máme stále před očima a víme, že teď už v ní máme mocnou přímluvkyni v nebi. I ona nám pomůže tu bolest překonat,“ napsal Výborný na Facebook.

Témata: Marek Výborný (KDU-ČSL) KDU - ČSL