Zeman se fotil s Trumpem a jeho ženou. Snímek zveřejnil Ovčáček

Prezident Miloš Zeman s prezidentem USA Donaldem Trumpem a jeho manželkou Melanií na slavnostní recepci v New Yorku. (20. září 2017).

Autor: Jan Novák, stars24.cz

20. září 2017 16:27

Český prezident Miloš Zeman se v úterý večer potkal s americkým protějškem Donaldem Trumpem. Snímek obou státníků sdílel ve středu odpoledne na sociálních sítích hradní mluvčí Jiří Ovčáček. Zeman v úterý vystoupil také na Valném shromáždění OSN.

"Slavnostní recepce v New Yorku, úterý večer. Pan prezident s prezidentem USA Donaldem Trumpem a jeho manželkou Melanií," napsal k fotce usmívajících se státníků mluvčí prezidentské kanceláře Jiří Ovčáček. 

Podání ruky a fotografie s Trumpem měl Zeman na programu už při odletu do New Yorku. Prezidenti se potkali na recepci po jednání Valného shromáždění (VS) OSN, kterou Trump jako hlava hostujícího státu pořádal. 

Zda si státníci stihli déle promluvit, nebo Trump Zemana pouze přivítal, Ovčáček nesdělil. Setkání prezidentů se přitom řeší od prosince loňského roku, kdy měl Trump českého prezidenta pozvat do USA po telefonu. Poté se schůzka odložila na neurčito.

V úterý Zeman vystoupil spolu s dalšími státníky s projevem na zahájení VS OSN.

Témata: Miloš Zeman Donald Trump Melania Trumpová USA