Počasí o víkendu překvapí nebo bude opět zima? Čtěte aktuální předpověď

Jaro 2

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

10. května 2019 5:10 | Aktualizováno: 10. května 2019 16:51

Česko má před sebou teplotně nestálý víkend. Zatímco v sobotu porostou ještě teploty nahoru, v neděli přijde prudké ochlazení a sníh.

Relativně vysoké teploty, které jsme mohli pozorovat včera a můžeme i dnes, potrvají až do soboty. Vyplývá to z přehledu Českého hydrometeorologického ústavu.

V sobotu se ale začne počasí lámat. Zpočátku ještě bude polojasno, postupně ale dojde od západu k přibývání oblačnosti. Během dne se tak mohou v Čechách, odpoledne a večer na Moravě a ve Slezsku, objevit deště nebo přeháňky.

Vzhledem k vyšším teplotám hrozí navíc i bouřky. Nejvyšší denní teploty totiž dosáhnou 15 až 19 °C. Na západě se budou pohybovat pouze kolem 13 °C. Nejnižší noční teploty klesnou na 7 až 3 °C. 

V neděli se chladné počasí udrží. Bude převážně zataženo a na většině území se objeví déšť nebo přeháňky. V polohách nad 1000 m i srážky smíšené nebo sněhové.

Nejnižší noční teploty klesnou až na 2 °C. Nejvyšší denní teploty pak příliš nevyrostou, vyšplhají se maximálně na 9 až 13 °C. Meteorologové navíc očekávají vítr s nárazy kolem 15 m/s.

Témata: Počasí Jaro Déšť Bouřky