POČASÍ příští týden? Zvykejte si na zimu, předpověď ukazuje realitu

Jarní deštivé počasí v Praze

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

4. května 2019 5:00 | Aktualizováno: 4. května 2019 8:07

Příští týden bude stát za to. Oproti tomu uplynulému se ještě více ochladí, navíc může po ránu i mrznout. Lépe na tom ale nebudeme ani přes den.

Po víkendu, během kterého nás čeká déšť nebo přeháňky, místy i srážky smíšené nebo sněhové, a noční teploty kolem 0 °C, se ještě více ochladí.

V pondělí bude oblačno až zataženo, v Čechách zpočátku místy i polojasno, a objeví se přeháňky, déšť a místy i sněžení. Teploty v noci klesnou na +3 až -1 °C. Nejvyšší denní teploty pak nepřekročí 8 až 12 °C. 

Krušné bude i úterý. Bude oblačno až polojasno, během dne se ale mohou opět objevit přeháňky, a to zejména na severu území. Nejnižší noční teploty opět klesnou na mrazivých +3 až -1 °C. Nejvyšší denní teploty ale mírně povyrostou na 10 až 14 °C. 

Od středy bude oblačno až zataženo a na většině území bude zuřit déšť nebo přeháňky. Nejnižší noční teploty ale začnou postupně stoupat až na 10 až 6 °C.

Ke konci týdne se pak počasí umoudří. Nejvyšší denní teploty mohou vyrůst až na 13 až 18 °C, kde by se už měly udržet po zbytek měsíce. 

Témata: Počasí Déšť Jaro