Předpověď počasí: V Česku napadne SNÍH a bude MRZNOUT!

Počasí

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

1. května 2019 6:00 | Aktualizováno: 1. května 2019 13:02

Do Česka se na několik dní vrátí sníh a teploty klesnou až pod bod mrazu. Nejkritičtější situace přijde kolem víkendu, kdy teploty prudce spadnou.

První sníh se může objevit v pátek, kdy bude zataženo až oblačno, na východě zpočátku i polojasno. Postupně se na většině území objeví déšť nebo přeháňky, ojediněle i bouřky, během večera ve vyšších polohách i srážky smíšené nebo sněhové. Nejnižší noční teploty klesnou na 9 až 5 °C, nejvyšší denní teploty na 10 až 14 °C.

V sobotu bude zataženo až oblačno, na většině území se vyskytne déšť nebo přeháňky, v Čechách v polohách nad 600 m přechodně i srážky smíšené nebo sněhové. Nejnižší noční teploty klesnou až na 1 °C, nejvyšší denní teploty nepřekročí 6 až 10 °C.

I v neděli bude zataženo až oblačno, na většině území se objeví déšť nebo přeháňky. Na celém území se v polohách nad 700 m objeví srážky smíšené nebo sněhové. Nejnižší noční teploty klesnou až na -1 °C. Nejvyšší denní teploty pak nevyrostou nad 6 až 10 °C. 

V pondělí bude nadále oblačno až zataženo. Místy se objeví přeháňky nebo déšť, na horách zpočátku srážky smíšené nebo sněhové. Nejnižší noční teploty klesnou na +4 až -1 °C, nejvyšší denní teploty na 7 až 11 °C.

Témata: Počasí