Bude v Česku zase MRZNOUT? Počasí se rapidně změní!

Sníh, ilustrační foto

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

28. dubna 2019 8:39

V průběhu příštího týdne zasáhnou Českou republiku vytrvalé deště. Pršet bude na většině území a teploty budou v noci klesat téměř k bodu mrazu. Vyplývá to z předpovědi počasí Českého hydrometerologického ústavu.

V neděli bude na většině území panovat převážně proměnlivá oblačnost s přeháňkami. V Čechách nad 1000 m se přechodně objeví i smíšené nebo sněhové. Nejnižší noční teploty klesnou na Moravě a ve Slezsku na 9 až 5 °C, v Čechách na 6 až 2 °C. Nejvyšší denní teploty vyrostou na 11 až 15 °C, na jihovýchodě Moravy až na 17 °C.

V pondělí bude oblačno až zataženo, zpočátku se na severovýchodě, postupně na většině území objeví déšť nebo přeháňky, na horách na severu a severovýchodě i trvalejší srážky. Nejnižší noční teploty klesnou na 8 až 4 °C, na jihozápadě až na 2 °C. Nejvyšší denní teploty nepřekročí 10 až 14 °C.

V úterý bude nadále zataženo až oblačno, na většině území se objeví občasný déšť nebo přeháňky. Nejnižší noční teploty klesnou na 8 až 4 °C. Nejvyšší denní teploty opět nevyrostou nad 12 až 16 °C. 

I ve středu bude oblačno a místy se objeví přeháňky. Nejnižší noční teploty zůstanou na 8 až 4 °C, na západě při zmenšené oblačnosti klesnou až na 2 °C. Nejvyšší denní teploty mírně povyrostou na 13 až 17 °C. 

Ve čtvrtek bude opět oblačno až zataženo a občas se objeví déšť nebo přeháňky. Nejnižší noční teploty zůstanou na 8 až 4 °C. Nejvyšší denní teploty se udrží na 13 až 17 °C. 

O víkendu bude oblačno a objeví se přeháňky. Nejnižší noční teploty klesnou na 5 až 1 °C. Nejvyšší denní teploty nepřekročí 12 až 17 °C.

Témata: Počasí