Letní počasí je tu! Na Česko se řítí tropy!

Letní počasí

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

24. dubna 2019 8:35 | Aktualizováno: 24. dubna 2019 9:37

Po prosluněných Velikonocích sice přišel do Česka silnější vítr, teploty ale opět porostou. Mohou dokonce vyšplhat až na tropické hodnoty!

Už ve středu bude polojasno, jen ve východní polovině území zpočátku oblačno až zataženo. Ojediněle se objeví přeháňky nebo i bouřky. Nejvyšší denní teploty ale vyrostou na 23 až 27 °C, ve východní polovině území jen na 19 až 23 °C.

Ve čtvrtek bude ještě tepleji. Bude jasno až polojasno, při zvětšené oblačnosti se ojediněle objeví přeháňky. Nejnižší noční teploty ale vyrostou na 11 až 7 °C a nejvyšší denní teploty dokonce na 24 až 28 °C.

V pátek bude polojasno až skoro jasno. Během dne ale dojde postupněod západu v Čechách, později i na Moravě a ve Slezsku k přibýváníoblačnosti a na většině území Čech se objeví déšť nebo přeháňky, místyi bouřky. Nejnižší noční přesto vyrostou až na 15 až 11 °C a nejvyšší denní teploty opět na 24 až 28 °C.

Počasí tento rok opět rádo překonává rekordy a není proto vyloučeno, že teploty nepřekročí i 30stupňovou tropickou hranici. Pak ale přijde strmý propad a teploty padnou o zhruba 10 stupňů. O víkendu tak moc hezky nebude.

Témata: Počasí Léto