Pozor! Do Česka se žene sněhová vichřice!

Zasněžená auta

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

29. listopadu 2017 13:04

Na východě Moravy a ve Slezsku napadne ve čtvrtek pět až 12 centimetrů sněhu, v Beskydech pak deset až 20 centimetrů. Výstraha s nízkým stupněm nebezpečí platí pro Zlínský, Olomoucký a Moravskoslezský kraj a část jižní Moravy.

"Východ našeho území ovlivní tlaková níže na zvlněném frontálním rozhraní, která bude postupovat ze severního Jadranu přes Slovensko dále k severu," uvedl Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ). Nejintenzivněji sněžit bude ráno a dopoledne, ve Slezsku až v odpoledních hodinách.

Řidiči by měli mít zimní výbavu, při cestách do hor i sněhové řetězy. ČHMÚ také doporučuje sledovat dopravní zpravodajství a na horách informace horské služby.

Předpověď na čtvrtek (00-24):Převážně oblačno a místy sněhové přeháňky. Na Moravě a ve Slezsku zataženo se sněžením, na východě místy vydatným. Srážky pod 400 m i smíšené. Večer ubývání srážek. Nejnižší noční teploty +2 až -2 °C. Nejvyšší denní teploty 0 až 4 °C. Mírný severozápadní, postupně západní vítr 2 až 6 m/s.

Předpověď na pátek (00-24):Převážně oblačno, na horách místy, jinde jen ojediněle slabé sněžení. Nejnižší noční teploty -1 až -5 °C, při zmenšené oblačnosti a sněhové pokrývce ojediněle až -8 °C. Nejvyšší denní teploty -1 až +3 °C. Slabý proměnlivý 1 až 4 m/s.

Předpověď na sobotu (00-24):Převážně oblačno, ojediněle slabé sněžení, na východě večer postupně zataženo se sněžením. Nejnižší noční teploty -2 až -6 °C, při zmenšené oblačnosti a sněhové pokrývce ojediněle kolem -10 °C. Nejvyšší denní teploty -1 až +3 °C. Mírný severní vítr 3 až 7 m/s.

Předpověď na neděli (00-24):Oblačno až zataženo, místy sněžení, na východě zpočátku četnější. Nejnižší noční teploty -1 až -5 °C. Nejvyšší denní teploty -2 až +2 °C. Mírný severozápadní, postupně západní vítr 3 až 7 m/s.

Témata: Počasí sníh