VELKÁ PŘEDPOVĚĎ počasí na Velikonoce! Co si obléct na pomlázku?

Letní počasí

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

17. dubna 2019 9:08

Koledníci, milovníci dobrého jídla, pití, a především děti se už jistě nemohou dočkat Velikonoc. Ty jsou pro nás letos vítaným svátkem nejen díky prodlouženému volnu, ale i z hlediska počasí. To bude totiž více než teplé.

V následujících dnech bude Česká republika pociťovat během dne velké teplotní rozdíly. Zatímco po ránu budou mrazíky a teploty se mohou pohybovat kolem nuly, do odpoledne vystoupají o více než 20 stupňů.

Od čtvrtka bude na našem území skoro jasno až polojasno, občas se může vyskytnout vyšší oblačnost. Nejnižší noční teploty ale budou až do pondělí klesat k 0 °C a dokonce se objeví přízemní mrazíky.

Nejvyšší denní teploty budou naopak stoupat. Zpočátku na 15 až 19 °Co víkendu ale vyrostou na více než 20 °C, v neděli a v pondělí dokonce na 23 °C. 

Předpověď den po dni

Ve čtvrtek bude skoro jasno až polojasno, na východě přechodně až oblačno. Nejnižší noční teploty klesnou na 4 až 0 °C, místy se objeví přízemní mrazíky. Nejvyšší denní teploty ale vystoupají na 15 až 19 °C.

I v pátek bude jasno nebo skoro jasno. Nejnižší noční teploty se opět budou pohybovat kolem 5 až 1 °C, ojediněle se navíc zase ukáží přízemní mrazíky. Nejvyšší denní teploty ale stoupnou na 17 až 21 °C. 

V sobotu bude jasno až polojasno, nejnižší noční teploty se udrží kolem 5 až 1 °C, ojediněle se ukáží přízemní mrazíky. Nejvyšší denní teploty vyrostou na 18 až 22 °C. 

I v neděli bude jasno až polojasno, na severovýchodě přechodně oblačno a ojediněle se objeví přeháňky. Nejnižší noční teploty se budou pohybovat kolem 6 až 2 °C. Nejvyšší denní teploty kolem 18 až 22 °C. 

Od pondělí bude jasno až polojasno, ojediněle se objeví přeháňky. Nejnižší noční teploty vyrostou na 7 až 3 °C, nejvyšší denní teploty na 18 až 23 °C.

Témata: Počasí