Teploty překročí 20 stupňů, do Česka se po ochlazení přižene pařák! VELKÁ předpověď počasí

Jaro

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

14. dubna 2019 8:59

Po ochlazení se do Česka postupně vrátí teplejší počasí. Příští týden sice bude ještě mrznout, během dne ale teploty vystoupají na více než 20 stupňů.

V pondělí bude polojasno až oblačno. Nejnižší noční teploty klesnou na 4 až 0 °C, při slabším větru až na -2 °C. Nejvyšší denní teploty ale vzrostou na 9 až 13 °C. 

V úterý bude polojasno až skoro jasno a nejnižší noční teploty klesnou na 0 až -4 °C. Nejvyšší denní teploty opět vzrostou, a to na 11 až 15 °C.

Ve středu bude jasno až polojasno, nejnižší noční teploty ale klesnou na +3 až -1 °C. Nejvyšší denní teploty pak vystoupají na 13 až 17 °C.

Školáci mají prázdniny už ve čtvrtek, kdy by teploty měly dosáhnout zhruba 21 stupňů. V pátek se pak vyšplhají ještě o jeden či dva stupně výše.

V sobotu a v neděli se pak teploty budou pohybovat opět kolem 22 stupňů. Po ránu může být ještě trochu chladněji, během dne by ale mělo být jasno až polojasno prakticky celý víkend.

Tím nejdůležitějším dnem je ale pondělí, a i tady máme dobrou zprávu. Podle meteorologů by mělo být teplé a slunečné. Občas se může vyskytnout nějaká ta přeháňka, teploty by ale měly opět vyšplhat až ke 20 stupňům.

Témata: Počasí