Krušná předpověď počasí: Vrací se SNÍH a MRÁZ! Vytáhněte zimní oblečení!

Zasněžená auta

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

11. dubna 2019 9:31

Do Česka se vrací zima. Během víkendu se vrátí mrazy a hrozí i sněžení. To bude navíc pokračovat i příští týden!

Ochlazovat se bude postupně a už ve čtvrtek teploty klesnou na maximálně 10 stupňů. V pátek pak bude zataženo až oblačno a objeví se déšť nebo přeháňky, nad 400 m smíšené nebo sněhové. Nejnižší noční teploty klesnou na +1 až -3 °C, nejvyšší denní teploty klesnou na 3 až 7 °C. Navíc bude vát silnější vítr.

Sněžení, déšť, ale i mrazy a silný vítr potrápí Česko i během víkendu. V sobotu bude zataženo až oblačno, na většině území se objeví sněžení nebo déšť se sněhem, a nejnižší noční teploty klesnou na +2 až -2 °C. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat kolem 2 až 6 °C a opět bude vát silnější vítr.

V neděli bude rovněž zataženo, na většině území se objeví občasný déšť a v Čechách zpočátku nad 500 m, postupně nad 1000 m sněžení. Nejnižší noční teploty mírně vzrostou na 4 až 0 °C, nejvyšší denní teploty na 5 až 9 °C. 

V pondělí už bude polojasno až oblačno, ojediněle se ale stále objeví přeháňky a nad 700 m dokonce smíšené nebo sněhové. Nejnižší noční teploty mírně stoupnou na 5 až 1 °C. Nejvyšší denní teploty pak začnou postupně růst na 8 až 12 °C. 

Témata: Počasí sníh