VELKÁ PŘEDPOVĚĎ POČASÍ na jaro! Kdy se dočkáme tropických veder?

Počasí

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

6. dubna 2019 8:00 | Aktualizováno: 6. dubna 2019 14:23

Počasí v Česku dosahuje v posledních dnech dvacetistupňové hranice. Následující týdny nás sice čeká ochlazení a teploty o několik stupňů spadnou dolů, poté ale opět vyletí na minimálně 20 stupňů. A tam už se udrží.

Podle dlouhodobého výhledu pro Českou republiku, který připravil britský AccuWeather, lze očekávat, že ochlazení, které přijde během víkendu a následujících dvou týdnů, bude do léta pravděpodobně tím posledním.

Během posledních dvou dubnových týdnů by se totiž teploty měly pohybovat opět kolem 20 stupňů a mělo by převládat jasné až polojasné počasí s občasnými bouřkami.

Počátkem května pak teploty začnou dvacetistupňovou hranici překonávat. Bude jasno až polojasno a meteorologové očekávají jen minimum dešťů. Podobné počasí by se bez větších výjimek mělo udržet po celý zbytek května.

Na přelomu května a června pak teploty opět porostou a začnou atakovat hranici 25 stupňů, na které se udrží do poloviny června. Pak přijde kratší ochlazení, které opět vystřídá nárůst teplot. Tentokrát začnou dosahovat až 30 stupňů a mohly by se tak objevit první tropické dny.

Dlouhodobá předpověď sahá zatím jen do konce června, ukazuje ale, že zejména poslední červnový týden by mohl být, stejně jako ten první, bohatší na bouřky, pravděpodobně také bude oblačno.

Témata: Počasí