Do Česka se žene léto? Předpověď počasí na tento týden!

Léto, ilustrační foto

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

2. dubna 2019 9:11

Českou republiku čeká v průběhu tohoto týdne velmi proměnlivé počasí. Zatímco po ránu mohou teploty padat pod bod mrazu, během dne vyrostou až téměř ke 20 stupňům. Objeví se ale i přeháňky a silný vítr.

V úterý bude jasno nebo skoro jasno. Odpoledne a večer v Čechách ale dojde k přibývání oblačnosti a později se na západě Čech ojediněle objeví přeháňky. Nejnižší noční teploty klesnou na +3 až -1 °C. Nejvyšší denní teploty ale porostou až na 14 až 18 °C. Opět bude vát vítr s nárazy kolem 15 m/s.

Ve středu bude polojasno až oblačno, přechodně zataženo, ojediněle se objeví přeháňky. Nejnižší noční teploty stoupnou na 8 až 4 °C. Nejvyšší denní teploty zůstanou na hodnotách 14 až 18 °C.  Bude vát silnější vítr o rychlosti 4 až 9 m/s, místy s nárazy kolem 15 m/s.

Ve čtvrtek bude polojasno, ojediněle se objeví přeháňky. Nejnižší noční teploty se udrží na 8 až 4 °C a nezmění se ani nejvyšší denní teploty, které zůstanou kolem 14 až 18 °C. Posílí ale vítr, a to na rychlost 5 až 10 m/s, místy s nárazy 15 až 20 m/s.

V pátek bude opět polojasno až oblačno, přechodně až zataženo, místy se objeví přeháňky nebo občasný déšť. Nejnižší noční teploty klesnou na 7 až 3 °C. Nejvyšší denní teploty mírně klesnou na 12 až 16 °C. Vítr o rychlosti 4 až 8 m/s, místy s nárazy kolem 15 m/s, bude večer slábnout.

Témata: Počasí