Další příval sněhu a mrazy! Příští týden si na nás počasí opět smlsne!

Ilustrační foto

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

28. března 2019 9:32

Navzdory tomu, že v Česku teploty o víkendu vystoupí až na 20 stupňů, nejde o předzvěst blížícího se léta. Naopak, po dočasném oteplení teploty příští týden opět spadnou, objeví se mrazy a ve vyšších polohách může opět sněžit.

V sobotu bude podle Českého hydrometeorologického ústavu jasno až polojasno. Nejnižší noční teploty ale spadnou na +3 až -1 C. Nejvyšší denní teploty přesto stoupnou na 14 až 18 °C, v Čechách ojediněle až na 20 °C. 

V neděli bude zpočátku jasno až polojasno, během dne od severozápadu oblačno až zataženo a místy se objeví přeháňky, postupně v polohách nad 900 m sněhové. Nejnižší noční teploty vyrostou na 5 až 1 °C. Nejvyšší denní teploty ale spadnou na 14 až 18 °C, na severozápadě na 12 °C.

V pondělí bude jasno až polojasno, zpočátku zejména na jihovýchodě místy oblačno až zataženo a ojediněle se objeví přeháňky, v polohách nad opět 900 m sněhové. Nejnižší noční teploty klesnou na +1 až -3 °C, nejvyšší denní teploty nepřekročí 6 až 10 °C.

Po zbytek týdne bude počasí velmi podobné. Bude jasno až polojasno, od západu dojde k postupnému přibývání oblačnosti a na většině území se objeví déšť nebo přeháňky, od vyšších poloh srážky smíšené nebo sněhové.

Nejnižší noční teploty v úterý spadnou na 0 až -4 °C, postupně do konce týdne vyrostou na 4 až 0 °C. Nejvyšší denní teploty se pak budou po celý příští týden pohybovat kolem 7 až 12 °C.

Témata: Počasí sníh mráz