Počasí: Léto se posouvá. Kdy přijdou první tropy?

Čeká nás žhavé léto. Jak ho přežít?

Autor: Adam Slabý, stars24.cz

26. března 2019 10:55 | Aktualizováno: 26. března 2019 20:47

Na to pravé letní počasí si Češi ještě počkají. Podle dlouhodobé předpovědi britských meteorologů se teploty nad 20 stupňů ještě nějakou dobu neobjeví. Prvních letních dnů bychom se tak mohli dočkat až nejdříve za měsíc.

Teploty do konce března už příliš neporostou. V následujících dvou týdnech s výjimkou víkendu nevyšplhají nad 13 stupňů a po ránu se dokonce objeví i mírné mrazy.

O moc rozdílný nebude ani začátek dubna. V průběhu prvního týdne by se měl objevit déšť a teploty mírně vzrostou, 15 stupňů ale překročí jen výjimečně. Od druhého týdne dojde k menšímu oteplení a teploty se ustálí na zhruba 17 stupních.

Na nich ale rtuť teploměru zůstane prakticky až do konce dubna. V posledních dvou týdnech dojde k menším výkyvům a poklesům, až do května se ale zásadní teplotní zvraty během dne neočekávají.

Polojasné počasí s občasným deštěm bude pokračovat i za začátku května. Teploty se budou pohybovat kolem 15 stupňů, kde se udrží celý první týden.

První známky blížícího se léta přijdou až během druhého týdne, teploty porostou a překročí hranici 20 stupňů. Zde se ale neudrží dlouho a poté opět spadnu k 17 stupňům.

Výraznější oteplení a stálejší vzrůst přijde až za dva měsíce na konci května, kdy teploty začnou překračovat 20stupňovou hranici pravidelně. V průběhu června pak už porostou k 25 stupňům.

Témata: Počasí Léto