PŘEDPOVĚĎ POČASÍ na víkend! Léto vystřídá sněžení!

Letní počasí

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

22. března 2019 9:26

Počasí se v Česku o víkendu zblázní. Zatímco v sobotu teploty vystoupají až na letních 20 stupňů, v neděli se přižene sněžení!

Vlna tepla zasáhne Česko už dnes. Bude jasno nebo skoro jasno, na severovýchodě a východě zpočátku až oblačno. Nejvyšší denní teploty ale stoupnou na 14 až 18 °C, v Čechách ojediněle až na 20 °C.

V sobotu bude většinou jasno, v noci a ráno se místy objeví mlhy nebo nízká oblačnost. Večer hrozí v severozápadní polovině území přibývání oblačnosti a později ojediněle přeháňky. Nejnižší noční teploty stoupnou na 5 až 1 °C. Nejvyšší denní teploty pak na 16 až 20 °C. 

V neděli se začne ochlazovat. Bude oblačno až zataženo, na jihu a jihovýchodě přechodně polojasno. Od severu se místy objeví přeháňky, večer na většině území přeháňky nebo občasný déšť, na severu v polohách nad 900 m dokonce sněhové. Nejnižší noční teploty přesto stoupnou na 8 až 4 °C a nejvyšší denní teploty na 10 až 14 °C.

V pondělí bude oblačno až zataženo, postupně místy i polojasno. Místy občasný déšť nebo přeháňky a objeví se srážky smíšené nebo sněhové. Nejnižší noční teploty klesnou na 5 až 1 °C. Nejvyšší denní teploty pak spadnou na 7 až 11 °C. 

Témata: Počasí