Velká změna předpovědi počasí! Místo léta sníh a mráz!

Ilustrační foto

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

15. března 2019 10:14

Teploty měly podle původní předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu o víkendu dosáhnout až 20 stupňů. Nyní se ale ukazuje, že to tak horké nebude, a to doslova. Naopak, příští týden bude mrznout.

V sobotu bude zataženo až oblačno, na většině území se ukáže občasný déšť nebo přeháňky, zpočátku nad 700 m sněžení. Během dne dojde kr zvyšování hranice sněžení a od jihozápadu přechod do deště ve všech polohách.

Nejnižší noční teploty klesnou na 7 až 3 °C. Nejvyšší denní teploty poté na 7 až 11 °C. Bude vát silnější vítr, který bude večer slábnout.

V neděli bude skoro jasno až polojasno. Odpoledne dojde od západu k přibývání oblačnosti, večer v Čechách, v noci místy i na Moravě déšť, později v Čechách nad 800 m sněžení.

Nejnižší noční teploty zůstnaou na 7 až 3 °C. Nejvyšší denní teploty vyrostou na 14 až 18 °C. Dvacetistupňové teplo se tedy konat nebude.

V pondělí se navíc počasí zkazí. Bude zataženo až oblačno, místy se objeví občasný déšť nebo přeháňky, v polohách nad 700 m sněhové. Nejnižší noční teploty klesnou na 6 až 2 °C, nejvyšší denní teploty na 5 až 9 °C. 

V úterý bude většinou oblačno, místy, zejména na severu a severovýchodě se objeví sněhové přeháňky, pod 400 m smíšené nebo dešťové. Nejnižší noční teploty klesnou na +1 až -3 °C, nejvyšší denní teploty na 4 až 8 °C.

Do konce týdne pak bude jasno až polojasno. Nejnižší noční teploty budou klesat na +1 až -4 °C. Nejvyšší denní teploty vyrostou zpočátku na 5 až 9 °C, postupně na 9 až 14 °C.

Témata: Počasí sníh Léto