V létě se upečeme! Počasí bude podle meteorologů ŠÍLENÉ!

Letní počasí

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

14. března 2019 9:45

Léto už si na nás brousí zuby. Tvrdí to italští meteorologové s tím, že teploty přesahující 30 stupňů by měly dorazit už v květnu. Červenec a srpen by měl být následně tak horký, že bude vzduch až nedýchatelný!

Původní odhady britských meteorologů uváděly, že by letní počasí mělo dorazit do Evropy nejpozději v červnu, přičemž už v květnu by mohlo dosahovat téměř 30 stupňů. To potvrzují i italští meteorologové s tím, že teploty nad třicetistupňovou hranicí přijdou právě v květnu.

V průběhu léta by měly nadále stoupat. To zapřičiní, že v červenci a v srpnu bude v některých částech Evropy vzduch prakticky nedýchatelný. V ohrožení se pak ocitnou zejména děti a senioři.

Původní předpovědi britských meteorologů přitom uváděly, že teploty kolem 20 stupňů by měly vydržet do konce dubna a s příchodem května začnou stoupat ještě výše. V druhém květnovém týdnu ale má přijít mírné ochlazení zvýšené srážky.

Konec května pak měl podle původní předpovědi přinést teploty dosahující 25 stupňů a léto se v Česku rozjede naplno až na přelomu měsíce. Noční teploty by pak mohly dosahovat až 13 stupňů, kde by se měly v průběhu června udržet a nadále stoupat.

Právě červen měl být měsícem, kdy by měly do Česka přijít první tropické dny. Dlouhodobé předpovědi ale nejsou vždy přesné a meteorologové nedokáží určit, kolik takových dní bude, teploty by ale měly překonat 30 a více stupňů.

Témata: Počasí Léto