Léto je tady! O víkendu bude 20 stupňů, počasí se zbláznilo!

Počasí

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

13. března 2019 9:25 | Aktualizováno: 13. března 2019 14:58

S Českou republikou si počasí dělá co chce. Jak jinak si vysvětlit, že zatímco o víkendu nás sužovala vichřice a dnes teploty klesaly v noci pod bod mrazu, o víkendu přijde léto. Teploty totiž vyrostou na 20 stupňů!

V sobotu nás čeká pochmurné zatažené počasí a na většině území se objeví občasný déšť. Postupně ale dojde k ustávání srážek a odpoledne i ubývání oblačnosti a nejvyšší denní teploty nakonec vyrostou na 10 až 14 °C, na jihovýchodě až na 16 °C. 

V neděli ale bude skoro jasno a nejvyšší denní teploty porostou na neuvěřitelných 16 až 20 °C. V polovině března! Dlouho ale nevydrží.

Teploty totiž v pondělí zase spadnou, do konce měsíce se ale ještě vyšplhají na příjemných 17 stupňů. Pak se sice na delší dobu mírně ochladí, na konci druhého dubnového týdne ale teploty opět porostou až ke 20 stupňům.

Od poloviny dubna by se teploty měly stabilně držet nad 15 stupňů a výjimečně by mohly dosáhnout i více než 20 stupňů. Tak tomu bude až do začátku května, kdy přijde to skutečné léto.

Květen s sebou totiž přinese nejen teploty stabilně vyšší než 20 stupňů, ale i bouřky. Především na konci května pak teploty nadále porostou a začnou překonávat hranici 25 stupňů.

Témata: Počasí Léto