Počasí se zblázní! Jeden den skoro 20 stupňů, druhý den nula! Jednou bouřky, jindy vichřice!

Západ slunce, ilustrační fotografie

Autor: Adam Slabý, stars24.cz

3. března 2019 8:40

Ačkoliv by prakticky vzato měla být ještě několik dní zima, počasí venku tomu rozhodně neodpovídá. Naopak, tento týden si s Českem pořádně pohraje! Informoval o tom Český hydrometeorologický ústav.

V pondělí bude polojasno až oblačno, během dne od západu až zataženo a místy se objeví občasný déšť nebo přeháňky, ojediněle bouřky. Nejnižší noční teploty klesnou na 7 až 3 °C, nejvyšší denní teploty naopak vyrostou na neuvěřitelných 14 až 18 °C. Bude vát jihozápadní vítr o rychlosti 5 až 10 m/s, místy s nárazy 15 až 25 m/s (až 90 km/h).

V úterý se prudce ochladí. Bude oblačno až zataženo, na většině území se objeví občasný déšť nebo přeháňky. Nejnižší noční teploty klesnou na 6 až 2 °C, nejvyšší denní teploty na 6 až 10 °C. Opět bude vát silní západní vítr o rychlosti 5 až 10 m/s, místy s nárazy 15 až 20 m/s (až 70 km/h).

Ve středu bude polojasno až oblačno, místy přeháňky, během dne se objeví srážky smíšené nebo sněhové. Nejnižší noční teploty klesnou na 4 až 0 °C. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat kolem 8 až 12 °C.

Ve čtvrtek bude oblačno, místy přechodně až polojasno. Od západu postupně až zataženo a místy se objeví občasný déšť nebo přeháňky. Nejnižší noční teploty stoupnou na 7 až 3 °C. Nejvyšší denní teploty na 13 až 17 °C. 

O víkendu bude zataženo až oblačno, přechodně místy až polojasno. Postupně se na většině území ukáže déšť nebo přeháňky, na horách srážky smíšené nebo sněhové. Nejnižší noční teploty klesnou na 4 až 0 °C. Nejvyšší denní teploty nepřekročí 6 až 11 °C.

Témata: Počasí