Žene se na Česko další sněhová pohroma? VELKÁ PŘEDPOVĚĎ

Ilustrační foto

Autor: Adam Slabý, stars24.cz

3. února 2019 18:29 | Aktualizováno: 4. února 2019 16:36

Česko se dnes potýkalo s nezvykle silnou sněhovou kalamitou. Následující dny ale nebudou podle meteorologů o moc lepší!

Už v noci na pondělí bude totiž zataženo se sněžením, na Moravě a ve Slezsku dokonce vydatným! Přes den bude oblačno až zataženo, jen zpočátku na severu a severovýchodě místy sněžení.

Nejnižší noční teploty klesnou až na -7 °C. Ve východní polovině území hrozí tvorba zmrazků a náledí. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat kolem -2 až +2 °C.

V úterý bude oblačno až polojasno, ráno se místy objeví mrznoucí mlhy. Od severozápadu bude přechodně až zataženo, na severu a severozápadě Čech se opět objeví sněžení.

Nejnižší noční teploty klesnou až na -12 °C. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat kolem -2 až +2 °C.

Ve středu bude oblačno až polojasno, na jihu až skoro jasno. Nejnižší noční teploty opět klesnou hluboko pod bod mrazu, a to na -11 °C. Nejvyšší denní teploty stoupnou na 0 až 4 °C.

Ve čtvrtek bude polojasno až oblačno, postupně od západu až zataženo. Nejnižší noční teploty klesnou na -10 °C. Nejvyšší denní teploty ale opět porostou, a to na 1 až 5 °C.

V pátek bude oblačno až zataženo. Nejnižší noční teploty se budou pohybovat 0 až -4 °C, při zmenšené oblačnosti a sněhové pokrývce kolem -6 °C. Nejvyšší denní teploty zůstanou na 1 až 5 °C. 

Témata: Počasí Zima