V neděli se ohlásí zima. Do Česka přijde náledí a sníh

Kamenický Šenov (Liberecký kraj)

Autor: Dita Svobodová, stars24.cz

11. listopadu 2017 12:43

V noci a v neděli ráno hrozí hlavně v Čechách a na Českomoravské vrchovině náledí. V neděli večer a v noci na pondělí pak má ve středních i nižších polohách sněžit, opět zejména v Čechách.

Varování Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) před náledím platí od nedělních 02:00 do 09:00 pro Prahu, Středočeský, Karlovarský, Plzeňský, Jihočeský, Liberecký a Ústecký kraj a pro Vysočinu.

V noci na neděli teploty postupně klesnou na plus tři až minus jeden stupeň Celsia. "Povrchy mokré po večerních srážkách mohou zejména v Čechách a na Českomoravské vrchovině namrzat a bude se tvořit náledí. Na ostatním území se bude náledí tvořit jen výjimečně, zejména na horách a ve vyšších polohách," uvedl ČHMÚ.

V neděli večer očekává na většině území déšť, od vyšších poloh sněžení. "Během (nedělního) večera a noci na pondělí bude zejména v Čechách déšť i ve středních a nižších polohách pravděpodobně přecházet ve sněžení a bude se tvořit sněhová pokrývka," dodali meteorologové.

Předpověď na neděli (00-24):Zpočátku oblačno až polojasno, ojediněle přeháňky, na jihu a jihovýchodě zataženo a déšť, nad 600 m srážky sněhové. Během dne od jihozápadu zataženo a postupně déšť, nad 600 m, na jihu přechodně nad 1000 m sněžení. Nejnižší noční teploty +3 až -1 °C, ojediněle tvorba náledí. Nejvyšší denní teploty 3 až 7 °C. Mírný proměnlivý, večer postupně severozápadní vítr 2 až 6 m/s.

Předpověď na pondělí (00-24):Převážně oblačno, místy přeháňky, na východě zpočátku až zataženo a srážky četnější. Nad 400 m, během dne nad 600 m srážky sněhové. Nejnižší noční teploty +3 až -1 °C, ojediněle tvorba náledí. Nejvyšší denní teploty 2 až 6 °C. Mírný severozápadní vítr 3 až 7 m/s.

Předpověď na úterý (00-24):Převážně polojasno, ojediněle přeháňky, nad 500 m sněhové. Později od západu přibývání oblačnosti. Nejnižší noční teploty +2 až -2 °C. Nejvyšší denní teploty 3 až 7 °C. Mírný severozápadní vítr 2 až 6 m/s se bude měnit na jihozápadní.

Témata: Počasí Zima sníh náledí