Tropy vystřídá mráz? Meteorologové prozradili, co nás čeká v příštích dnech!

mráz

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

24. srpna 2018 19:04

Ještě ve čtvrtek sužovaly většinu Česka tropické teploty, pak ale rtuť teploměru spadla pod 20 stupňů Celsia. Po parném létu přichází dlouho očekávaná studená fronta, která s sebou přinese i mráz.

Ačkoliv se blíží konec srpna, teploty připomínají střed léta. Ve čtvrtek padaly rekordy na většině stanic a na mnoha místech Česka bylo více než 35 stupňů.

V pátek se ale do Česka dostala studená fronta, která přináší výrazné ochlazení. Díky bouřkám a dešťům tak teploty spadly o více než 15 stupňů. I dnes nás čeká zatažené počasí a nejvyšší denní teploty nepřekročí 17 až 21 stupňů.

Obdobná situace bude panovat v neděli. Očekává se zataženo až oblačno a nejvyšší denní teploty klesnou na 16 až 20 stupňů. Podle meteorologů z Meteopressu dokonce může na horách po ránu mrznout.

Chladné počasí ale nevydrží dlouho, od pondělí přijde další teplotní skok. Teploty se do středy postupně zvednou opět na hranici tropů, zhruba na 29 stupňů. Tropickou třicítku by ale už překročit neměly.

Vedra ale opět rychle pominou. Teploty začnou ve čtvrtek opět klesat a o víkendu by se mohly pohybovat kolem 20, maximálně 25 stupňů. Česko tak v příštích dnech čeká hned několik teplotních šoků.

Začátek září bude podle meteorologů teplotně nadprůměrný, vyšší teploty ale vydrží jen pár týdnů. V polovině měsíce by mělo dojít k výraznějšímu ochlazení a létu tak řekneme definitivně sbohem.

Témata: Počasí Léto mráz