Zimní počasí potrápí Česko. Teploty budou klesat hluboko pod nulu

Mráz na silnici

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

24. ledna 2023 6:00

V příštích dnech bude v Česku dále mrznout a sněžit. I přes den se budou teploty pohybovat kolem nuly a v noci mohou spadnout koncem týdne až na minus devět stupňů Celsia.

Vyplývá to z předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu. Kromě sněžení se může hlavně v první polovině týdne objevit i mrznoucí mrholení a mohlo by se tvořit náledí. 

Na celý tento týden meteorologové předpovídají zataženo až oblačno. Do čtvrtka se může vyskytovat ojediněle slabé sněžení, ale také mrholení i mlhy, které mohou namrzat.

ČHMÚ vydal výstrahu před tvorbou ledovky na severu Moravy a v části Slezska, platí tam do úterního večera. V části Vysočiny a východních Čech očekávají do úterního dopoledne tvorbu mrznoucím mlh, případně námrazy.

V pátek dorazí občasné sněžení nebo sněhové přeháňky, na horách četnější a trvalejší, podobný ráz počasí vydrží i o víkendu.

Teploty budou nadále nízké. V úterý se nejvyšší denní teploty budou pohybovat mezi plus jedním a minus třemi stupni, podobně tomu bude v ve středu, při zmenšené oblačnosti může být až pět stupňů Celsia a na horách v tisíci metrech kolem nula stupňů.

Ve čtvrtek a pátek budou nejvyšší denní teploty mezi minus dvěma a plus dvěma stupni. Výrazněji se teploty propadnou v noci. V nejbližších dnech mohou klesat teploty přes noc při zmenšené oblačnosti až na minus šest stupňů, v pátek pak na minus sedm, a o víkendu až na minus devět stupňů Celsia.

Témata: Počasí mráz