Počasí v příštím týdnu: Teploty kolem nuly, v noci budou klesat výrazně níž

Zima, ilustrační fotografie.

Autor: Jan Hrabě, stars24.cz

20. ledna 2023 6:00

V Česku se konečně ochladilo, teploty se pohybují kolem nuly a nic se na tom zřejmě zásadně nezmění ani v dalším lednovém týdnu. V noci mohou teploty dokonce klesnout k -8 °C. Vyplývá to z předpovědi na webu Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

Nejteplejším pracovním dnem příštího týdne by mělo být úterý, kdy budou podle meteorologů na některých místech až čtyři stupně nad nulou. V nočních hodinách ale mohou při zmenšené oblačnosti klesat teploty až k -8 °C.

Předpověď na pondělí (00-24):Oblačno až zataženo, místy přechodně i polojasno. Ojediněle sněžení, na jihu a jihovýchodě místy slabý déšť nebo mrholení i mrznoucí. Ojediněle mlhy, i mrznoucí. Nejnižší noční teploty -2 až -6 °C, při zmenšené oblačnosti kolem -8 °C. Nejvyšší denní teploty -1 až +3 °C. Slabý proměnlivý, postupně mírný severní až severovýchodní vítr 2 až 5 m/s, na východě čerstvý 4 až 8 m/s, s nárazy kolem 15 m/s.

Předpověď na úterý (00-24):Většinou zataženo, místy přechodně i polojasno. Místy slabé sněžení nebo mrholení, i mrznoucí. Ojediněle mlhy, i mrznoucí. Nejnižší noční teploty +1 až -3 °C, při zmenšené oblačnosti kolem -5 °C. Nejvyšší denní teploty 0 až +4 °C. Mírný severní vítr 2 až 5 m/s, na východě čerstvý 4 až 8 m/s, s nárazy kolem 15 m/s.

Vyhlídka počasí od středy do pátku:Oblačno až zataženo, zpočátku místy přechodně i polojasno. Místy slabé sněžení nebo mrholení, i mrznoucí. Ojediněle mlhy, i mrznoucí. Postupně na většině území sněžení a sněhové přeháňky. Nejnižší noční teploty -1 až -6 °C, při zmenšené oblačnosti kolem -8 °C. Nejvyšší denní teploty -2 až +3 °C.

Témata: Počasí Zima ČHMÚ