Počasí jako na houpačce? Česko čekají vysoké teploty i sněžení

Ilustrační foto

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

10. ledna 2023 6:00

Rekordně dlouhé lednové období bez sněhové pokrývky na českých horách neskončí ani v následujících pěti dnech, uvedl Český hydrometeorologický ústav

Novou sněhovou pokrývku meteorologové očekávají jen na hřebenech hor. Důvodem je pokračující teplé počasí. Denní maxima se v tomto týdnu budou dál pohybovat nad hodnotami obvyklými v této části roku. V pátek se mohou dostat až na deset stupňů Celsia, vyplývá z týdenní předpovědi na webu ČHMÚ.

Obloha v tomto týdnu bude oblačná či zatažená s četnými přeháňkami a deštěm. Na horách se budou střídat sněhové a dešťové srážky. "V důsledku vyšších teplot nepředpokládáme výraznější přibývání sněhu," uvádějí meteorologové.

Nejvyšší odpolední teploty se v úterý a ve středu budou pohybovat kolem šesti stupňů. Ve čtvrtek se začne oteplovat v pátek se odpolední maxima dostanou až na deset stupňů Celsia. Na víkend se podle předpovědi opět mírně ochladí, nejvyšší denní teploty budou do sedmi stupňů.

Mráz by se mohl objevit jen v noci, ale jen mírný. Nejchladněji bude asi v noci na středu, a to mezi jedním stupněm nad nulou a minus třemi stupni.

Témata: Počasí sníh