Zimní počasí se na čas loučí, nebezpečná ledovka hrozí i dnes

Ilustrační fotografie.

Autor: Jan Hrabě, stars24.cz

22. prosince 2022 6:00

Dnes už se má v Česku opravdu výrazně oteplit, maxima budou atakovat hranici 10 stupňů. Na mnoha místech bude přesto platit - přinejmenším v ranních hodinách - výstraha před ledovkou, která zemi trápí už několik dní. Vyplývá to z informací Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

Opravdu silná ledovka hrozí do 9. hodiny v Ústeckém kraji a velké části Libereckého kraje. Slabší ledovka se pak má týkat i dalších oblastí ve Středočeském, Jihočeském a Pardubickém kraji a také na Vysočině.

Až do 18 hodin pak platí výstraha pro Olomoucký či Zlínský kraj a také okresy Králíky, Lanškroun, Moravská Třebová, Polička, Svitavy, Bystřice nad Pernštejnem, Moravské Budějovice, Náměšť nad Oslavou, Nové Město na Moravě, Třebíč, Velké Meziříčí, Hranice, Konice, Lipník nad Bečvou, Litovel, Mohelnice, Olomouc, Prostějov, Přerov, Šternberk, Šumperk, Uničov, Zábřeh, Bruntál, Odry, Rýmařov a Vítkov.

Počasí přes den:Zataženo až oblačno, od západu postupně na většině území občasný déšť, zejména na severovýchodě Čech a na Moravě místy i mrznoucí. Zpočátku na jihozápadě Moravy místy mrznoucí mlhy. Nejvyšší teploty 5 až 9 °C, na severovýchodě Čech a na Moravě místy kolem 2 °C, v 1000 m na horách kolem 4 °C. Mírný jihozápadní vítr 3 až 7 m/s, na severovýchodě místy s nárazy kolem 15 m/s, na severovýchodě Čech a na Moravě vítr místy slabý do 4 m/s.

Témata: Počasí Zima ČHMÚ