Počasí bude příští týden výrazně teplejší. Místo sněžení se objeví déšť

mráz, zima

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

18. prosince 2022 6:00

V nadcházejících pracovních dnech se začne postupně oteplovat. Mrazy během dne vystřídají teploty nad nulou, které až do pátku porostou.

Vyplývá to z předpovědi počasí Českého hydrometeorologického ústavu.

Předpověď na pondělí:Zataženo až oblačno, na východě zpočátku i polojasno. Místy slabé sněžení nebo mrznoucí mrholení, na západě a severu i mrznoucí déšť. Ojediněle mrznoucí mlhy. Nejnižší noční teploty v Čechách -8 až -12 °C, na Moravě a ve Slezsku -12 až -16 °C, během noci zmírňování mrazů. Nejvyšší denní teploty -4 až 0 °C. Mírný jihovýchodní až jižní vítr 2 až 5 m/s, na Českomoravské vrchovině a na severovýchodě čerstvý 4 až 9 m/s s nárazy kolem 15 m/s, na horách na severu a severovýchodě až 20 m/s (70 km/h). Na západě Čech jen slabý vítr.

Předpověď na úterý:Místy zataženo nízkou oblačností, jinak polojasno. Ojediněle mrznoucí mlhy. Nejnižší noční teploty 0 až -4 °C, při zmenšené oblačnosti ojediněle kolem -6 °C. Nejvyšší denní teploty -3 až +1 °C. Mírný jihovýchodní až jižní vítr 2 až 5 m/s, na Českomoravské vrchovině a na severovýchodě čerstvý 4 až 9 m/s s nárazy kolem 15 m/s, na horách na severu a severovýchodě až 20 m/s (70 km/h). Na západě Čech jen slabý vítr.Předpověď na středu:Zataženo až oblačno, zpočátku místy polojasno. Ojediněle mrznoucí mlhy. Odpoledne a večer na většině území déšť, zejména na severu a východě i mrznoucí. Později nad 700 m sněžení. Nejnižší noční teploty -3 až -7 °C. Nejvyšší denní teploty -1 až +3 °C, v Čechách a ve Slezsku místy až +5 °C. Mírný jižní až jihozápadní vítr 2 až 6 m/s, na severovýchodě čerstvý 4 až 8 m/s s nárazy kolem 15 m/s.Předpověď na čtvrtek:Oblačno až zataženo, na většině území déšť, na severovýchodě Čech a na Moravě zpočátku i srážky sněhové nebo mrznoucí. Nejnižší noční teploty +2 až -2 °C. Nejvyšší denní teploty 2 až 6 °C. Mírný jihozápadní vítr 3 až 7 m/s, na severovýchodě Čech a na Moravě zpočátku slabý do 4 m/s.

Předpověď na pátek: Zataženo až oblačno, občas déšť nebo přeháňky. Nejnižší noční teploty +3 až -1 °C, nejvyšší denní teploty 4 až 9 °C.

Témata: Počasí Zima mráz