Předpověď počasí na příští týden: Sněžení bude pokračovat, v noci se ochladí až na -15

Zima, ilustrační fotografie

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

10. prosince 2022 6:00

Příští týden bude podle meteorologů pokračovat sněžení, které se do Česka přižene už o víkendu. Místy se mohou tvořit sněhové jazyky, na horách i závěje. V noci pak mohou teploty klesnout až na -15 °C.

Vyplývá to z předpovědi počasí Českého hydrometeorologického ústavu.

Předpověď na pondělí:Převážně zataženo, na většině území s občasným sněžením nebo sněhovými přeháňkami, na horách severu a severovýchodě sněžení trvalejší a vydatnější. Večer od jihozápadu částečné ubývání srážek a oblačnosti. Nejnižší noční teploty -3 až -7 °C. Nejvyšší denní teploty -5 až -1 °C. Mírný severozápadní, postupně západní vítr 3 až 7 m/s.

KOMENTÁŘ METEOROLOGA: Nová sněhová pokrývka 0 až 10 cm, na návětří hor na severu a severovýchodě 5 až 25 cm. Místy se budou tvořit sněhové jazyky, na horách i závěje.

Předpověď na úterý:Většinou polojasno, v severovýchodní polovině území zpočátku oblačno až zataženo a zejména na horách místy sněžení. Večer od jihozápadu přibývání oblačnosti. Nejnižší noční teploty -8 až -12 °C, při velké oblačnosti kolem -5 °C. Nejvyšší denní teploty -5 až -1 °C. Mírný západní vítr 2 až 6 m/s, postupně slabý proměnlivý do 4 m/s.

KOMENTÁŘ METEOROLOGA: Zpočátku se mohou místy tvořit sněhové jazyky, na horách i závěje.

Předpověď na středu:Oblačno až zataženo, místy přechodně i polojasno. Ojediněle, odpoledne a večer místy sněžení nebo sněhové přeháňky. Nejnižší noční teploty -6 až -11 °C, při zmenšené oblačnosti kolem -15 °C. Nejvyšší denní teploty -6 až -2 °C. Slabý proměnlivý vítr 1 až 4 m/s.

Vyhlídka počasí od čtvrtka do soboty:Polojasno až oblačno. Ojediněle, přes den místy slabé sněžení nebo sněhové přeháňky, zejména na horách. Nejnižší noční teploty -6 až -11 °C, při sněhové pokrývce a slabém větru kolem -15 °C. Nejvyšší denní teploty -6 až -2 °C.

Témata: Počasí sníh