Předpověď počasí na úterý: Vydatně sněžit může až do odpoledne

Lidé ve sněhové vánici, ilustrační foto

Autor: Jan Hrabě, stars24.cz

6. prosince 2022 6:00

Už v noci mělo na některých místech v Česku vydatně sněžit, předem o tom informovali ve výstraze meteorologové z Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). Denní teploty se ovšem mají i dnes držet nad nulou.

Podle meteorologů může v části republiky napadnout od půlnoci na úterý do dnešní 14. hodiny 5 až 10 centimetrů mokrého těžkého sněhu.

Výstraha je platná pro celou Vysočinu a části Středočeského (okresy Vlašim a Votice), Jihočeského (České Budějovice, Český Krumlov, Dačice, Jindřichův Hradec, Kaplice, Milevsko, Písek, Prachatice, Soběslav, Strakonice, Tábor, Trhové Sviny, Třeboň, Týn nad Vltavou, Vimperk, Vodňany), Královéhradeckého (Rychnov nad Kněžnou), Pardubického kraje (Česká Třebová, Hlinsko, Chrudim, Králíky, Lanškroun, Litomyšl, Moravská Třebová, Polička, Svitavy, Ústí nad Orlicí, Vysoké Mýto, Žamberk).

Počasí přes den (07-24):Zataženo až oblačno, na většině území občasné sněžení nebo sněhové přeháňky, pod 400 m i srážky smíšené nebo dešťové. Od západu postupně srážky hlavně na horách. Nejvyšší teploty 1 až 5 °C, v 1000 m na horách kolem -1 °C. Mírný západní, na východě jihozápadní vítr 2 až 6 m/s.

Témata: Počasí Zima ČHMÚ