Předpověď počasí slibuje návrat tropů. Déšť vystřídají třicítky

Počasí

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

23. srpna 2022 6:00

Začátek tohoto týdne je deštivý a chladný, s teplotami přes den klesajícími pod 20 stupňů Celsia. Postupně se ale začne oteplovat a v pátek a sobotu někde teploty zřejmě překročí tropickou třicítku.

Vytrvalý déšť vystřídají v týdnu občasné přeháňky nebo bouřky. Vyplývá to z týdenní předpovědi počasí na webu Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

V minulém týdnu opakovaně padaly teplotní rekordy a teploty stoupaly i přes 35 stupňů. Po vedrech přinesl uplynulý víkend bouřky s vydatnými dešti a ochlazením. Ještě dnešek bude deštivý a chladný, v některých regionech se čekají srážky vydatné a na východě republiky se mohou tvořit bouřky.

Dnes zůstane převážně zataženo s občasnými přeháňkami a nejvyššími teplotami mezi 20 a 24 stupni Celsia, v Čechách při dešti místy jen kolem 18 stupňů. Na východě země se mohou ojediněle objevit bouřky, zatímco na západě Čech budou srážky už jen výjimečné.

Občasné přeháňky a bouřky se budou v Česku objevovat až do konce týdne. Teploty ale budou postupně růst. Ve středu by podle aktuální předpovědi měly dosáhnou až 26 stupňů.

Ve čtvrtek už budou těsně pod třicítkou, a to mezi 25 až 29 stupni, a v pátek se budou pohybovat od 26 do 30 stupňů. V sobotu mohou teploty vystoupat navzdory přetrvávajícím přeháňkám a bouřkám až na 31 stupňů, v neděli zřejmě zůstanou pod hranicí tropického dne.

Témata: Počasí Déšť