Letní počasí opět ukáže svou sílu. Naměříme až 35 stupňů, varují meteorologové

Letní počasí

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

17. srpna 2022 6:00

Česko už dnes zasáhnou tropické teploty. Varovali před nimi meteorologové s tím, že vě většině republiky bude rtuť teploměru přesahovat třicítku dnes a i během čtvrtka. V pátek se ve většině krajů s výjimkou jižní části Moravy ochladí.

Vyplývá to z předpovědi počasí Českého hydrometeorologického ústavu.

Předpověď na středu:Jasno až polojasno. V noci a ráno ojediněle mlhy nebo nízká oblačnost, zejména na severovýchodě. Později odpoledne a večer zejména v Čechách až oblačno. Nejnižší noční teploty 17 až 13 °C. Nejvyšší denní teploty 30 až 34 °C, v 1000 m na horách kolem 25 °C. Slabý proměnlivý nebo východní vítr do 4 m/s.

Předpověď na čtvrtek:Polojasno až oblačno, od západu postupně přibývání oblačnosti. Zpočátku na západě ojediněle přeháňky, odpoledne zejména v Čechách místy přeháňky a bouřky, ojediněle i silné. Na Moravě a ve Slezsku ojediněle přeháňky a bouřky až večer. Nejnižší noční teploty 20 až 16 °C. Nejvyšší denní teploty 31 až 35 °C, na západě Čech kolem 29 °C. Slabý, během dne mírný jihovýchodní až východní vítr 2 až 6 m/s se bude v Čechách postupně měnit na západní a v bouřkách přechodně zesílí.

Předpověď na pátek:Zataženo až oblačno, zejména na východě zpočátku až polojasno. Místy déšť nebo přeháňky, postupně od západu srážky četnější a ojediněle i vydatnější. Místy bouřky ojediněle i silné. Nejnižší noční teploty 21 až 16 °C, na jihovýchodě Moravy kolem 22 °C. Nejvyšší denní teploty 22 až 26 °C, při dešti kolem 20 °C, na Moravě a ve Slezsku 26 až 31 °C. Slabý, postupně mírný západní až severozápadní vítr 3 až 7 m/s, v bouřkách přechodně zesílí. Zpočátku na východě vítr jižní.

Témata: Počasí Léto