O víkendu se počasí ochladí. Přiženou se deště a možná i bouřky

Počasí

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

28. července 2022 6:00

O víkendu se mírně ochladí. Zatímco koncem pracovního týdne teploty ještě dosáhnou necelých třiceti stupňů, v sobotu a neděli o několik stupňů klesnou. Hrozí navíc déšť a přeháňky, místy i bouřky.

Vyplývá to z předpovědi počasí Českého hydrometeorologického ústavu.

Předpověď na pátek:Oblačno až zataženo, zpočátku ojediněle, postupně na většině území déšť nebo přeháňky, místy i bouřky, ojediněle i silné. Nejnižší noční teploty 18 až 14 °C. Nejvyšší denní teploty 25 až 29 °C. Slabý, přechodně mírný východní vítr 2 až 5 m/s, v Čechách se bude měnit na západní a v bouřkách přechodně zesílí.

Předpověď na sobotu:Oblačno až zataženo, občas déšť nebo přeháňky, ojediněle bouřky. Místy i srážky vydatnější. Později odpoledne a večer v Čechách od západu ubývání srážek i oblačnosti. Nejnižší noční teploty 18 až 14 °C. Nejvyšší denní teploty 21 až 25 °C, při trvalejších srážkách kolem 19 °C. Slabý, přechodně mírný severozápadní až severní vítr 3 až 7 m/s.

Předpověď na neděli:Polojasno až oblačno, ojediněle přeháňky, zpočátku na východě až zataženo, místy s deštěm. Ráno ojediněle mlhy. Nejnižší noční teploty 15 až 11 °C. Nejvyšší denní teploty 22 až 26 °C. Mírný severozápadní až severní vítr 3 až 7 m/s, k večeru bude slábnout. 

Témata: Počasí Déšť