Česko sežehne Slunce? Tohle tropické počasí bude v následujících týdnech!

Západ slunce, ilustrační fotografie

Autor: ČTK, stars24.cz

2. června 2018 19:03 | Aktualizováno: 2. června 2018 23:29

Navzdory občasným bouřkám se příští týden přiblíží venkovní teploty k tropické třicítce. Výraznější ochlazení oproti vedrům posledních dní se nedá čekat ani ve zbytku června. Dlouhodobé předpovědi ale nevěstí chladnější počasí ani v červenci nebo v srpnu.

Vyplývá to z měsíčního výhledu počasí, který dnes zveřejnil Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ), a z krátkodobé předpovědi.

Příští čtyři týdny nespadnou teploty podle meteorologů pod dlouhodobý průměr. Naopak třeba příští týden a také týden od 18. do 24. června budou s největší pravděpodobností nadprůměrně horké. Na příští týden ČHMÚ předpovídá teploty přes den až 29 stupňů Celsia a v úterý ojediněle i 30 stupňů.

Po celý příští týden se mohou rovněž opět místy objevovat přeháňky i bouřky. Celkové množství srážek za období příštích čtyř týdnů však nebude podle ČHMÚ nadprůměrné. Nejdeštivější bude právě příští týden.

Předpověď na sobotu (00-24):V noci převážně oblačno, místy přeháňky, déšť a zpočátku i bouřky, ojediněle intenzivní s přívalovými srážkami a kroupami. K ránu ubývání srážek. Přes den Oblačno až polojasno, ojediněle přeháňky nebo bouřky. Na severovýchodě a východě až zataženo, místy s deštěm, přeháňkami nebo bouřkami, ojediněle i silnými. Nejnižší noční teploty 17 až 13 °C. Nejvyšší denní teploty 23 až 27 °C, v 1000 m na horách kolem 18 °C. Mírný západní, postupně severozápadní vítr 2 až 6 m/s bude večer slábnout.

Předpověď na neděli (00-24):Skoro jasno až polojasno, v odpoledních hodinách až oblačno, ojediněle přeháňky nebo bouřky. Na severovýchodě a východě přeháňky a bouřky místy, ojediněle i silné. Nejnižší noční teploty 17 až 13 °C. Nejvyšší denní teploty 23 až 27 °C. Mírný severozápadní až severní vítr 2 až 6 m/s, v bouřkách přechodně zesílí.

Předpověď na pondělí (00-24):Skoro jasno až polojasno, v odpoledních hodinách až oblačno a ojediněle, na severovýchodě místy přeháňky nebo bouřky. Nejnižší noční teploty 16 až 12 °C. Nejvyšší denní teploty 25 až 29 °C. Slabý severní až severovýchodní vítr 1 až 4 m/s.

Předpověď na úterý (00-24):Polojasno až skoro jasno, odpoledne až oblačno a místy přeháňky nebobouřky. Nejnižší noční teploty 16 až 12 °C. Nejvyšší denní teploty 24 až 28 °C, ojediněle až 30 °C. Mírný severní až severovýchodní vítr 2 až 6 m/s.

Předpověď na středu (00-24):Jasno až polojasno. Nejnižší noční teploty 15 až 11 °C. Nejvyšší denní teploty 24 až 28 °C. Mírný severovýchodní až východní vítr 2 až 6 m/s.

Vyhlídka počasí od čtvrtka do soboty:Jasno až polojasno, v odpoledních hodinách při přechodně zvětšené oblačnosti ojediněle přeháňky nebo bouřky. Nejnižší noční teploty 16 až 11 °C. Nejvyšší denní teploty 24 až 29 °C.

Témata: Počasí