Předpověď počasí na závěr května: Dnes relativně chladno, zítra se oteplí

Počasí, ilustrační fotografie.

Autor: Jan Hrabě, stars24.cz

30. května 2022 6:00

Květen pomalu končí, zbývají z něj poslední dva dny. Podle předpovědi počasí budou chladnější, teploty se budou pohybovat kolem dvaceti stupňů. Ojediněle může dojít i na bouřky.

První dny tohoto týdne spadají ještě do května a budou chladnější, teploty ve dne nepřekročí 24 stupňů. Dnes se dokonce rtuť teploměru udrží pod dvacítkou. Vyplývá to z předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

Předpověď na pondělí (00-24):Ráno polojasno, na severovýchodě zpočátku oblačno až zataženo a místy déšť nebo přeháňky, ojediněle mlhy. Během dne převážně oblačno, místy zejména na severu déšť nebo přeháňky, ojediněle i bouřky. K večeru ustávání srážek a ubývání oblačnosti. Nejvyšší denní teploty 15 až 19 °C, v 1000 m na horách kolem 10 °C. Slabý proměnlivý vítr do 3 m/s nebo klidno.

Předpověď na úterý (00-24):Zpočátku skoro jasno, během dne postupně polojasno až oblačno a místy déšť nebo přeháňky, ojediněle bouřky. Ráno ojediněle mlhy. Nejnižší noční teploty 7 až 3 °C. Nejvyšší denní teploty 20 až 24 °C. Slabý proměnlivý vítr 1 až 4 m/s v bouřkách přechodně zesílí.

Témata: Počasí ČHMÚ