Předpověď počasí na víkend: Letní tepla si berou pauzu, hrozí mrazíky

Počasí

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

26. května 2022 6:00

O nadcházejícím víkendu se v Česku ochladí. Teploty během dne klesnou až ke 14 stupňům, v noci dokonce až ke dvěma stupňům. Podle meteorologů také místy hrozí mrazíky.

Vyplývá to z předpovědi počasí Českého hydrometeorologického ústavu.

Předpověď na pátek:Zpočátku jasno až polojasno, postupně od severu oblačno až zataženo a na většině území déšť nebo přeháňky, na jihu a jihovýchodě srážky jen místy. Později odpoledne a večer od severozápadu ustávání srážek a ubývání oblačnosti. Nejnižší noční teploty 12 až 8 °C. Nejvyšší denní teploty 18 až 22 °C, na jihovýchodě až 25 °C. Zpočátku mírný, postupně čerstvý jihozápadní až západní vítr 5 až 9 m/s, místy s nárazy kolem 15 m/s, se bude měnit na severozápadní a k večeru bude slábnout.

Předpověď na sobotu:Proměnlivá oblačnost, zejména v severní polovině území místy přeháňky, na severu nad 1200 m smíšené. Nejnižší noční teploty 9 až 5 °C. Nejvyšší denní teploty 14 až 18 °C, na jihovýchodě až 20 °C. Mírný, přes den čerstvý severozápadní vítr 4 až 8 m/s, místy s nárazy kolem 15 m/s.

Předpověď na neděli:Polojasno až oblačno, v noci a ráno místy až jasno. Během dne zejména na horách místy přeháňky, na severu nad 1200 m smíšené. Nejnižší noční teploty 7 až 2 °C, při déletrvajícím vyjasnění i přízemní mrazíky. Nejvyšší denní teploty 14 až 18 °C. Slabý, přes den mírný západní až severozápadní vítr 2 až 5 m/s. 

Témata: Počasí Déšť