Počasí bude deštivé. Nová předpověď meteorologů na tento týden

Počasí

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

3. května 2022 6:00

Česko čeká týden přeháněk a bouřek, v úterý mohou být ojediněle i silné. Nejvyšší denní teploty se budou v prvním květnovém týdnu držet v průměru kolem 18 stupňů Celsia.

Vyplývá to z týdenní předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

"Počasí v celém týdnu bude podobné. V noci většinou méně mraků a minimum srážek, během dne pak tvorbu kupovité oblačnosti a místy přeháňky nebo bouřky. Teploty budou odpovídat normálu," uvedli meteorologové na twitteru.

"Riziko výraznějšího odtoku ze svahů nebo i zatopení sklepů se zvyšuje během úterý, kdy se situace s lokálními přeháňkami a bouřkami bude znova opakovat," uvedl ČHMÚ na facebooku. Při zvýšeném nasycení půdy z předchozích srážek v neděli nebo pondělí se podle meteorologů mohou během úterý i zvýšit hladiny menších toků, situaci bude ČHMÚ dále upřesňovat.

V úterý se nejvyšší denní teploty budou pohybovat mezi 18 a 22 stupni Celsia, v každém dalším dni až do pátku se vždy o stupeň ochladí. Nejnižší noční teploty předpokládají meteorologové mezi deseti a pěti stupni Celsia, při zmenšené oblačnosti až tři stupně Celsia.

Témata: Počasí Déšť