Výhled počasí na měsíc: Oteplí se, přiženou se ale deště

Počasí

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

27. dubna 2022 6:00

Nejbližší čtyři týdny budou teplotně průměrné, nebo mírně pod dlouhodobým průměrem pro toto období. Vyplývá to z měsíčního výhledu Českého hydrometeorologického ústavu.

Nejchladnější bude zřejmě právě tento týden. "První týden bude teplotně podprůměrný. Minimální noční teploty se budou pohybovat na začátku týdne kolem 6 °C, v dalších dnech většinou kolem 3 °C. Maximální denní teploty budou zpočátku kolem 12 °C, na konci týdne kolem 17 °C," uvedli meteorologové. 

"Jako nejteplejší vychází poslední týden období (16. až 22. května, pozn. red.) s průměrem nejnižších nočních teplot kolem sedmi stupňů Celsia a průměrem nejvyšších denních teplot kolem 20 stupňů Celsia," dodali.

Období jako celek bude podle meteorologů pravděpodobně srážkově průměrné, ale jeho první polovina průměrná až slabě nadprůměrná a druhá až slabě podprůměrná. Nejvíce srážek by mělo spadnout ve druhém týdnu.

Dnes bude oblačno až zataženo, srážky se však objeví už jen sporadicky. Znovu může k ránu při malé oblačnosti mrznout, přes den teploty stoupnou k 15 stupňům.

Ve čtvrtek a pátek by mělo panovat většinou slunečné počasí jen s ojedinělými přeháňkami. Denní teploty se vyšplhají až na 19 stupňů, stále ale hrozí přízemní mrazíky.

O víkendu zatím předpověď očekává oblačno až zataženo, místy se objeví déšť nebo přeháňky. Víc pršet má od neděle. Nejvyšší teploty budou o víkendu kolem 15 až 19 stupňů, postupně ale budou klesat na 12 až 16 stupňů.

Témata: Počasí Déšť